Add to Google Reader or HomepageAdd to My AOLSubscribe in NewsGator OnlineAdd to netvibesAdd to PageflakesSubscribe in Bloglines
gravatar

Facebook Kullanıcıları Dikkat!




İnternet korsanlarının son saldırısı.

İnternet korsanları, Facebook kullanıcılarını hedef aldıkları son saldırıda, yüzlerce şifre ele geçirdi.

Facebook sözcüsü Barry Schnitt, saldırıyı doğrularken, korsanların yol açtığı zararı gidermek için çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Sözcü, şifresi korsanların eline geçen hesapları iptal etmekte olduklarını kaydetti.

İnternet korsanları, Facebook şifrelerini ele geçirdikleri kişilerin hesabından, listedeki arkadaşlarına sahte postalar ve linkler gönderiyor. Bu yolla kullanıcıları Facebook ana sayfasına benzeyen sahte siteye yönlendiren korsanlar, burada adını ve şifresini yazan yeni kurbanların hesaplarını da ele geçiriyorlar.

DİKKAT EDİLECEK SİTELER

İnternet korsanlarının Facebook kullanıcılarını yönlendirdikleri başlıca üç sitenin, www.151.im, www.121.im ve www.123.im oldukları açıklandı

Facebook bu sitelere yönlendirilen tüm linkleri iptal ettiğini duyurdu. Facebook sözcüsü Schnitt, son saldırıyı düzenleyenlerin ele geçirdikleri yüzlerce e-posta adresini, daha sonra spam postalar için kullanmayı hedeflediklerini düşündüklerini söyledi.

İnternet korsanları geçen sene de benzer yöntemle Facebook kullanıcılarını hedef almış, daha sonra "Koobface" adı verilen virüsün yüzlerce bilgisayara bulaşmasına neden olmuşlardı.